Geschiedenis

Oude foto's hoofdkantoor Dordrecht

Onze geschiedenis begint in 1873 in Dordrecht als Dave van den Bergh een handelsonderneming in oliën en vetten opricht. Hij bouwt een bloeiend familiebedrijf op, maar ruim een eeuw later komt er een einde aan de opvolging. Medewerker Co Cornet neemt het bedrijf over en voegt zijn naam toe aan de bedrijfsnaam.

Met deze overname start de verwezenlijking van een droom: het vergroenen van de betonindustrie met milieuvriendelijke producten. Om dit te kunnen realiseren is een modernisering van de productie-installatie nodig. Het bedrijfspand in Dordrecht is niet langer geschikt, een verhuizing naar Werkendam volgt. Vanuit deze moderne locatie worden onze lossingsmiddelen sinds 1994 ontwikkeld en geproduceerd.

Ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en leiden al snel naar het ontstaan van de eerste Marginel® producten: revolutionaire emulsies op basis van plantaardige grondstoffen. Deze innovatieve, watergedragen ontkistingsmiddelen hebben de betonwereld met hun goede eigenschappen veroverd en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken op de bouwplaats en in de fabriek.

Met de stijgende vraag naar watergedragen lossingsmiddelen groeit ook de vraag naar geschikte spuitsystemen voor het aanbrengen ervan en de eerste SprayRix® ziet in 1998 het levenslicht: een innovatief maatwerk spraysysteem dat het efficiënt aanbrengen van lossingsmiddelen sterk verbetert.

De belangstelling naar moderne milieuvriendelijke beton lossingsmiddelen wordt ook internationaal steeds groter. Daarom wordt in 1998 Ecoratio opgericht voor de verkoop van onze producten in Europa. Vandaag de dag heeft Ecoratio meerdere vestigingen in Europa en Australië, beschikt over een wereldwijd dealernetwerk en is uitgegroeid tot een speler van formaat op de wereldmarkt van de beton losmiddelenindustrie.

De continue groei, zowel in Nederland als internationaal, leidt tot forse uitbreiding van de bedrijfsruimte en kantooromgeving. Gezamenlijk zetten wij ons dagelijks in voor het verwezenlijken van onze gezamenlijke passie: een steentje bijdragen aan een groenere wereld!